Varaus- ja toimitusehtomme

Talven safarit ja retket Kilpisjärvellä

Varaukset

Varaamalla retken asiakas sitoutuu noudattamaan varaus- ja toimitusehtojamme.

Suosittelemme ennakkovarausta retkillemme.

Ole hyvä ja ilmoita varausta tehdessäsi kaikkien retkelle osallistujien nimet, iät ja kansallisuus sekä majoituspaikkanne nimi Kilpisjärvellä.

Jos olet matkalla alle 10-vuotiaiden lasten kanssa, pyydämme kääntymään puoleemme, jotta voimme räätälöidä teille sopivan tilausretken tai suositella yhteistyökumppaniemme palveluita. Yleiset lähtömme eivät sovellu lapsiasiakkaille.

Peruutukset

Asiakas voi peruuttaa ennakkoon varatun retken veloituksetta 8 päivää ennen retken ajankohtaa. Myöhemmin tapahtuvasta peruutuksesta veloitamme retken täyden hinnan.

T:mi Martti Niskanen voi peruuttaa ennakkoon varatun retken, jos sää- tai muut olosuhteet ovat sellaiset, että retkeä ei voi toteuttaa turvallisesti. Tällöin palautamme asiakkaalle ennakkoon maksetun retken hinnan kokonaisuudessaan.

Pidätämme oikeuden reitti- ja aikataulumuutoksiin samoin kuin oikeuden keskeyttää safarin tai retken mikäli arvioimme osallistujan aiheuttavan vaaraa itselleen tai toisille tai hänen terveydentilansa ei ole riittävä.

Peruutusehdot räätälöidään asiakaskohtaisesti ryhmämatkoille, erikoislähdöille ja huippusesongin varauksille.

Hinnat ja maksaminen

Hintoihin sisältyy arvonlisävero.

Hinnanmuutokset ovat mahdollisia, jos niihin on aihetta meistä riippumattomista syistä.

Maksun voi suorittaa ennakkoon pankkisiirrolla ja paikan päällä käteisellä kuittia vastaan, tai maksukortilla (Visa, MasterCard).

Moottorikelkalla ajaminen

Jos asiakas haluaa ajaa moottorikelkkaa rekikyydin sijaan, vuokraus järjestyy kauttamme. Vuokrahinta sisältää myös polttoaineen, ja kelkkaa voi ajaa kaksi henkilöä vuorotellen, toisen istuessa kyydissä matkustajana. Moottorikelkkoja vuokrataan sääolojen ja vuokratilanteen niin salliessa. Erityisesti alkutalvesta (1.12. – 6.1.) sääolosuhteet Kilpisjärvellä ovat haasteelliset emmekä turvallisuussyistä voi tuolloin taata kelkkavuokrausta.

Moottorikelkan kuljettajan tulee olla vähintään 18-vuotias ja hänellä tulee olla hallussaan voimassaoleva ajokortti. Kuljettaja vastaa moottorikelkkavahingoista. Teemme € 1200 suuruisen katevarauksen vuokraajan luottokortille moottorikelkkavahinkojen varalta. Kun vuokrakelkka on palautettu vahingoittumattomana, katevaraus peruutetaan. Jos moottorikelkassa on vahinkoja (esimerkiksi rikkoutunut valo, tuulilasi, rungon osa), kelkan kuljettaja maksaa varaosat ja korjaustyön samoin kuin kuljetuskustannukset korjausliikkeeseen ja mahdollisesti menetetyt vuokratulot korjausajalta, omavastuun ollessa korkeintaan € 1200 / kelkka / vahinkotapaus.

Moottorikelkoissa on lakisääteinen liikennevakuutus, mikä kattaa kuljettajalle ja matkustajalle mahdollisesti koituvat henkilövahingot onnettomuuden sattuessa, liikennevakuutusyhtiön määrittelyn ja korvauskäytännön mukaisesti.

Moottorikelkalla ajaminen alkoholin tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena on laissa kielletty.

Opastus

Retket opastetaan suomeksi ja/tai englanniksi.

Retkien toteutus

Retkiä toteutetaan talvikaudella päivittäin vallitsevien sääolosuhteiden niin salliessa. Toteutamme ns. yleisen lähdön retken, kun osallistujia on vähintään 2 henkilöä. Privaattiretket on saatavissa myös yksin matkustaville. Tarkat tiedot löytyvät tuotekuvauksistamme.

Revontulet ovat luonnonilmiö, ja niiden esiintymistä ei voi taata. Iltaretkeä tunturiin ei peruuteta eikä siirretä, vaikka revontuliennuste olisi heikko, eikä ennakkoon maksettua retken hintaa palauteta.

Retkivaatetus

Meiltä voi retkien ajaksi vuokrata varustesetin (kelkkahaalarit, saappaat, sukat ja rukkaset) lisähintaan € 15 / henkilö / päivä. Ilmoita meille varausta tehdessäsi kokotiedot (pituus cm, paino kg, kengän koko). Varusteet ovat asiakkaiden käytössä retken ajan. Varatessasi meiltä vähintään kolme retkeä, varusteet ovat käytössä veloituksetta, samoin kuin moottorikelkkasafariin osallistuvalle kuljettajalle ja matkustajalle sekä kaikille Tunturiretkeen osallistujille ja Haltin valloittajille.

Moottorikelkkakypärä on pakollinen varuste myös rekikuljetuksissa ja se sisältyy retken hintaan.

Retkien vaikeusaste

Retkikuvauksessa vaikeusaste antaa viitteen siitä, millainen fyysinen rasitus osallistumisesta saattaa koitua. Rekiretkillämme (Rajapyykkiretki, Iltaretki tunturiin, Tunturiretki, Haltin valloitus) ei varsinaista fyysistä rasitusta välttämättä koe, mutta kylmälle lämpötilalle altistuminen saattaa aiheuttaa ongelmia kuten hengenahdistusta, väsymystä, lievää hypotermiaa ja paleltumia. Riittämättömän vaatetus, sairaudet, lääkitys ja heikko fyysinen kunto saattavat edesauttaa rasitustiloja.

Raskaana oleville naisille ei suositella moottorikelkkailua eikä rekikuljetuksiin osallistumista.

Talvikaudella lämpötila on yleensä – 5 ja – 35 asteen välillä. Retkiä ei peruuteta pakkasen takia. Osallistujien tulee itse huolehtia lämpimästä kerrospukeutumisesta ja tarvittaessa meiltä voi lisäksi vuokrata varustesetin, jos oman varustuksen uloin kerros on riittämätön.

Järjestäjän vastuu

Suosittelemme asiakkaillemme henkilökohtaista matkavakuutusta, sillä emme vastaa henkilö- ja/tai omaisuusvahingoista aktiviteettien aikana, Moottorikelkkakuljetusten ja moottorikelkkasafareiden aikana sattuneista henkilövahingoista korvausta haetaan liikennevakuutusyhtiöltä.

T:mi Martti Niskanen noudattaa varovaisuutta ja asianmukaisia turvallisuusmääräyksiä järjestäessään retkiä ja aktiviteetteja. Asiakas osallistuu ohjelmapalveluun aina omalla vastuullaan. Pidätämme oikeuden ohjelmien muutoksiin tarvittaessa.

Force majeure-tapauksessa T:mi Martti Niskasen vastuu rajoittuu peruutetun retken ennakkomaksun palautukseen.

Mahdolliset kiistat käsitellään Lapin Käräjäoikeudessa.

%d bloggers like this: