Varaus- ja toimitusehtomme talvi 2021 – 2022

Varaukset

Varaamalla retken asiakas sitoutuu noudattamaan varaus- ja toimitusehtojamme.

Ole hyvä ja ilmoita varausta tehdessäsi jokaisen retkelle osallistujan nimi, syntymäaika, kansallisuus, kotipaikka sekä majoituspaikkan nimi Kilpisjärvellä.

Retkemme eivät sovellu alle 10-vuotiaille lapsille.

Peruutukset

Varauksen peruutuksesta vähintään 31 vuorokautta ennen retken ajankohtaa perimme vain toimistomaksun € 50. Jos peruutus tapahtuu 30 – 8 vuorokautta ennen varatun retken ajankohtaa, veloitamme peruutuskuluina 30% tilauksen kokonaishinnasta. Myöhemmin tapahtuvasta peruutuksesta veloitamme tilauksen täyden hinnan.

T:mi Martti Niskanen voi peruuttaa ennakkoon varatun retken, jos sää- tai muut olosuhteet ovat sellaiset, että retkeä ei voi toteuttaa turvallisesti. Tällöin palautamme asiakkaalle ennakkoon maksetun retken hinnan kokonaisuudessaan.

Pidätämme oikeuden reitti- ja aikataulumuutoksiin samoin kuin oikeuden keskeyttää retken mikäli arvioimme osallistujan aiheuttavan vaaraa itselleen tai toisille tai hänen terveydentilansa ei ole riittävä.

Pidätämme oikeuden asiakaskohtaisesti räätälöityihin maksu- ja peruutusehtoihin ryhmämatkoille, erikoislähdöille ja huippusesongin varauksille.

Hinnat ja maksaminen

Hintoihin sisältyy arvonlisävero.

Hinnanmuutokset ovat mahdollisia, jos niihin on aihetta meistä riippumattomista syistä.

Maksun voi suorittaa ennakkoon pankkisiirrolla tai maksukortilla (Visa, MasterCard).

Moottorikelkalla ajaminen

Jos retkelle osallistuja haluaa itse ajaa moottorikelkkaa rekikyydin sijaan, vuokraus järjestyy kauttamme. Vuokrahinta sisältää myös polttoaineen ja liikennevakuutuksen. Moottorikelkkaa voi ajaa kaksi henkilöä vuorotellen, toisen istuessa kyydissä matkustajana. Moottorikelkkoja vuokrataan sääolojen ja vuokratilanteen niin salliessa. Erityisesti alkutalvesta sääolosuhteet Kilpisjärvellä ovat haasteelliset emmekä turvallisuussyistä voi tuolloin taata kelkkavuokrausta.

Moottorikelkan kuljettajan pitää olla vähintään 18-vuotias ja hänellä tulee olla hallussaan voimassaoleva ajokortti. Kuljettaja vastaa moottorikelkkavahingoista. Teemme € 1200 suuruisen katevarauksen vuokraajan luottokortille moottorikelkkavahinkojen varalta. Kun vuokrakelkka on palautettu vahingoittumattomana, katevaraus peruutetaan. Jos moottorikelkassa on vahinkoja (esimerkiksi rikkoutunut valo, tuulilasi, rungon osa), kelkan kuljettaja maksaa varaosat ja korjaustyön samoin kuin kuljetuskustannukset korjausliikkeeseen ja mahdollisesti menetetyt vuokratulot korjausajalta, omavastuun ollessa korkeintaan € 1200 / kelkka / vahinkotapaus.

Moottorikelkoissa on lakisääteinen liikennevakuutus, mikä kattaa kuljettajalle ja matkustajalle mahdollisesti koituvat henkilövahingot onnettomuuden sattuessa, liikennevakuutusyhtiön määrittelyn ja korvauskäytännön mukaisesti.

Moottorikelkalla ajaminen alkoholin tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena on laissa kielletty.

Opastus

Retket opastetaan suomeksi ja/tai englanniksi. Ranskankielinen opastus järjestyy lisämaksusta € 40 / h.

Retkien toteutus

Retkiä toteutetaan talvikaudella päivittäin vallitsevien sääolosuhteiden niin salliessa.

Revontulet ovat luonnonilmiö, ja niiden esiintymistä ei voi taata. Iltaretkeä tunturiin ei peruuteta eikä siirretä vaikka revontuliennuste olisi heikko eikä ennakkoon maksettua retken hintaa palauteta.

Retkivaatetus

Meiltä voi retkien ajaksi vuokrata varustesetin (kelkkahaalarit, saappaat, sukat ja rukkaset) lisähintaan € 15 / henkilö / päivä. Ole hyvä lmoita meille varausta tehdessäsi kokotiedot (pituus cm, paino kg, kengän koko). Varusteet ovat asiakkaiden käytössä retken ajan. Varatessasi meiltä vähintään kolme retkeä varusteet ovat käytössä veloituksetta.

Moottorikelkkakypärä on pakollinen varuste rekikuljetuksissa ja se sisältyy retken hintaan. Lämmittelytakit ja kypärämyssyt ovat asiakkaiden käytössä retken ajan ja sisältyvät hintaan.

Retkien vaikeusaste

Rekiretkillämme (Retki Kolmen valtakunnan rajapyykille, Iltaretki tunturiin, Tunturiretki Käsivarren erämaahan, Haltin valloitus) ei varsinaista fyysistä rasitusta välttämättä koe. Kylmälle lämpötilalle altistuminen saattaa kuitenkin aiheuttaa ongelmia kuten hengenahdistusta, väsymystä, lievää hypotermiaa ja paleltumia. Riittämättömän vaatetus, sairaudet, lääkitys ja heikko fyysinen kunto voivat edesauttaa rasitustiloja. Retkemme soveltuvat normaalikuntoisille henkilöille.

Moottorikelkkailussa fyysinen rasitus on suurempi kuin oppaan kuljettaman moottorikelkan rekikyydillä matkustettaessa ja sen kokeminen on hyvin yksilöllistä. Vasta-alkajille suositellaan lyhyitä moottorikelkkasafareita kuten retkeä Kolmen valtakunnan rajapyykille, jonka kesto on 2 – 3 tuntia ja ajomatka noin 30 km. Käsivarren erämaassa sääolosuhteet voivat vaihdella ilman ennakkovaroitusta ja maasto on pakoin haastavaa. Erämaasafarilla moottorikelkan kuljettajalla tulee olla aiempaa ajokokemusta.

Raskaana oleville naisille ei suositella moottorikelkkailua eikä rekikuljetuksiin osallistumista.

Talvikaudella lämpötila on yleensä – 5 ja – 35 asteen välillä. Retkiä ei peruuteta pakkasen takia. Osallistujien tulee itse huolehtia lämpimästä kerrospukeutumisesta ja tarvittaessa meiltä voi lisäksi vuokrata varustesetin, jos oman varustuksen uloin kerros on riittämätön.

Järjestäjän vastuu

Yrityksellämme on toiminnan vastuuvakuutus. Suosittelemme kaikille asiakkaillemme henkilökohtaista matka- ja tapaturmavakuutusta, sillä lähtökohtaisesti emme vastaa osallistujien henkilö- ja/tai omaisuusvahingoista retkien aikana. Moottorikelkkakuljetusten ja moottorikelkkasafareiden aikana sattuneista henkilövahingoista korvausta haetaan liikennevakuutusyhtiöltämme ja korvauksen suuruuden määrittelee vakuutusyhtiö.

T:mi Martti Niskanen noudattaa varovaisuutta ja asianmukaisia turvallisuusmääräyksiä järjestäessään retkiä ja aktiviteetteja. Asiakas osallistuu ohjelmapalveluun aina omalla vastuullaan. Alaikäinen osallistuja on vanhempiensa / huoltajansa valvonnassa ja vastuulla.

Pidätämme oikeuden ohjelmien muutoksiin tarvittaessa.

Force majeure-tapauksessa T:mi Martti Niskasen vastuu rajoittuu peruutetun retken ennakkomaksun palautukseen.

Mahdolliset kiistat pyritään ratkaisemaan sovittelemalla ja tarpeen vaatiessa ne käsitellään Lapin Käräjäoikeudessa.

%d bloggers like this: