Safarit ja retket Kilpisjärvellä talvi 2017 – 2018

Ensi talven ohjelmisto julkaistaan kesäkuun 2018 aikana!

HALTIN VALLOITUS  Melkeinpä jokaisen Kilpisjärven kävijän unelma on Haltin valloitus. Kätevimmin sinne pääsee talvella moottorikelkkakyydillä kokeneen oppaan matkassa.

Halti on Suomen huippu, 1324 metriä meren pinnan yläpuolella.  Ajoreitti kulkee korkeiden tunturiylänköjen halki henkeäsalpaavan jylhissä maisemissa. Huipulle pyritään nousemaan kelin niin salliessa, ja kirkkaalla säällä sieltä näkyy Jäämeren rannan jyrkkä kallioseinämä. Tunturin kupeessa erämaakämpässä nautitaan retkieväät.

Jos haluat ajaa itse moottorikelkalla rekikyydin sijaan, voit vuokrata kauttamme kelkan lisähintaan € 170, joka sisältää kelkkavuokran sekä polttoaineen, vakuutuksen ja uraluvan.  Kelkkaa voi ajaa yksin tai kaksin, siten, että toimitaan vuorotellen kuljettajana ja matkustajana.  Jos Sinulla on oma moottorikelkka, voit lähteä Halti-retkelle mukaan  rekikyytiläisen hintaan, joka sisältää opaspalvelut, uraluvan sekä retkieväät.

Kesto: 6 tuntia               Voimassa:  helmikuun puolesta välistä toukokuun alkupuolelle

Hinta: € 84 / henkilö rekikyydissä, minimi 4 henkilöä

Sisältää:  opastus suomeksi ja/tai englanniksi, kuljetus moottorikelkan rekikyydissä, retkieväät (voileipä, nuotiomakkara, kotileivonnainen, kahvi, tee, kuuma mehu)

Omatoimiset moottorikelkkailijat voivat tilata Martti Niskasen Halti-oppaaksi ja ostaa meiltä uraluvat.  Ota yhteyttä, ole hyvä!

HUSKYVALJAKKOAJELU  Tule tutustumaan Kilpisjärven aitoihin siperianhuskeihin, jotka vievät Sinut hauskalle retkiretkelle!

Opit ajamaan valjakkoa ja saat nauttia näiden ystävällisten koirien seurasta upeissa maisemissa. Retki toteutetaan siten, että jokainen asiakas ajaa vuorollaan valjakkoa, muiden odottaessa vuoroaan istuen moottorikelkan reessä, jota opas ajaa seuraillen huskyvaljakkoa. Lapsi voi istua matkustajana valjakon reessä vanhemman toimiessa ohjastajana. Ajomatkan pituus on noin 10 km, Kilpisjärven jäällä, lähtöpaikka on kylän keskustan liepeillä.  Puolimatkassa, Ruotsin rannan tuntumassa, pidetään mehu-, valokuvaus- ja rapsuttelutauko. Retken kesto on noin tunti ja mukaan mahtuu kerralla korkeintaan neljä henkilöä.

Kesto: 1 tunti               Voimassa:  joulukuu – huhtikuu

Hinta: € 125 / tunti, 1 – 4 henkilöä

Sisältää:  Opastus suomeksi ja/tai englanniksi, asiakas ajaa itse huskyvaljakkoa, moottorikelkkakuljetus ajovuoroaan odottaville, kuuma juoma

LUMIKENKÄRETKI  Lumikenkäretkellä pääset nauttimaan Lapin talvisesta luonnosta ja liikunnan riemusta!

Retki alkaa lyhyellä  moottorikelkkakyydillä kylältä Kilpisjärven jäätä myöten Salmivaaran alueelle.  Lähtöpaikalla lumikengät jalkaan, sauvat käteen, ja menoksi! Oppaan jäljessä on helppo kulkea ja ihastella maisemia.  Kuuma mehu maistuu ja tulee tarpeeseen tämän retken aikana.

Kesto: 2 tuntia              Voimassa:  joulukuu – huhtikuu

Hinta: € 50 / henkilö, minimi 2 henkilöä

Sisältää:  opastus suomeksi ja/tai englanniksi, kuljetus lähtöpaikalle moottorikelkan rekikyydissä, lumikengät ja sauvat, kuuma juoma

RAJAPYYKKISAFARI Kilpisjärven ehkä suosituin käyntikohde on kolmen valtakunnan eli Ruotsin, Norjan ja Suomen yhteinen rajapyykki. Se on Ruotsin pohjoisin ja manner-Suomen läntisin piste.

Moottorikelkkareitti kulkee Kilpisjärven poikki,  kohti pohjoisen Norjan tuntureita. Tämän retken aikana pääsee ihailemaan Kilpisjärven kylämaisemien lisäksi upeaa tunturimaisemaa ja vierailemaan sekä Ruotsissa että Norjassa.  ”Passintarkastusta” tällä Pohjoismaiden kiertomatkalla ei ole. Rajapyykillä pidetään tauko ja tarjolla on kuumaa mehua.

Jos haluat ajaa itse moottorikelkkaa rekikyydin sijaan, voit vuokrata kelkan kauttamme lisähintaan € 150, joka sisältää kelkkavuokran lisäksi polttoaineen ja vakuutuksen. Kelkkaa voi ajaa joko yksin tai kaksin siten, että toinen henkilö toimii kuljettajana toisen istuessa matkustajana, vuorotellen.  Opas antaa ajo- ja turvallisuusohjeet ennen lähtöä.

Kesto: 2 tuntia               Voimassa:  joulukuu – huhtikuu

Hinta: € 42 / henkilö rekikyydissä, minimi 2 henkilöä

Sisältää:  opastus suomeksi ja/tai englanniksi, kuljetus moottorikelkan rekikyydissä, kuuma juoma

REVONTULIRETKI  Kilpisjärveä parempaa paikkaa revontulien katseluun ei taida ollakaan, ja onhan se kuin taikuutta nähdä niiden tanssivan taivaan kannella. Niitä me käymme etsimässä harva se ilta.

Illan tullen lähdemme moottorikelkan rekikyydissä etsimään revontulia. Retken tukikohta on laavu tai kota, johon opas rakentaa avotulet ja tarjolla on nuotiokahvit.  Ja sitten tähyillään taivaalle! Avoimet näkymät, kaukainen sijainti kylän valoista ja suojainen tähystyspaikka antavat hienot mahdollisuudet revontulien katseluun – ja jo tilastollisestikin Kilpisjärvellä revontulia esiintyy useammin ja upeammin kuin muualla!

Kesto: 3 tuntia               Voimassa:  joulukuu – maaliskuun 24. päivä

Hinta: € 50 / henkilö, minimi 2 henkilöä

Sisältä:  opastus suomeksi ja/tai englanniksi, kuljetus moottorikelkan rekikyydissä, kahvistelu tulilla (nuotiomakkara, kotileivonnainen, kahvi, tee, kuuma mehu)

TALVIKALASTUSRETKI Retkelle lähdetään moottorikelkan rekikyydillä ja kohteena on Saanatunturin takana sijaitseva Saanajärvi.

Kuljetuksen aikana pääset ihailemaan upeaa tunturiylänköä. Pilkkipaikalla opas auttaa tarvittaessa, ja ehkäpä saat saaliiksi raudun, arktisten vesien kuningaskalan. Tulilla tarjottavat retkieväät maistuvat taatusti!

Kesto: 2,5 tuntia              Voimassa:  joulukuu – huhtikuu

Hinta: € 52  / henkilö, minimi 2 henkilöä

Sisältää:  opastus suomeksi ja/tai englanniksi, kuljetus moottorikelkan rekikyydissä, pilkkivälineet, retkieväät (voileipä, nuotiomakkara, kotileivonnainen, kahvi, tee, kuuma mehu)

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Safarivarusteet lisämaksusta € 12 / henkilö / päivä (haalarit, saappaat, sukat, rukkaset). Kolme retkeä tilanneille tarjoamme safarivarusteet retkien ajaksi veloituksetta.

Safarit ja retket toteutetaan säävarauksella, toimitusehtojemme mukaisesti.

Safarit ja retket ovat tarjolla koko talvikauden, joka tyypillisesti alkaa marras-joulukuussa ja jatkuu toukokuun alkuun, paitsi joulun pyhien aikaan 23-26.12.  Reitti Haltille avataan yleensä helmikuun puoleen väliin mennessä.

Tiedustelut ja varaukset sähköpostilla laplandconnection(at)gmail.com


Blog at WordPress.com.