Safarit ja retket Kilpisjärvellä kesä ja syksy 2017

Illallisen pyyntiin! Kalastusretki Kilpisjärvellä  Kilpisjärvi on vertaistaan vailla! Kolmen valtakunnan suurtuntureiden reunustama kirkasvetinen, syvä ja kalaisa rajajärvi kutsuu Sinut kokeilemaan kalaonneasi verkoilla ja pilkillä veneestä käsin.

Retki lähtee kylän rannasta oppaan venekyydillä. Verkkokalastus on vain paikallisten oikeus, johon pääset osallistumaan kylässä vakituisesti asuvan oppaasi mukana. Saaliiksi saattaa tulla arktisten vesien kuningaskalaa rautua, siikaa, taimentakin. Sitten kokeillaan kalaonnea pilkillä ja ihaillaan tunturimaisemia ja järviluontoa. Retken aikana rantaudutaan evästauolle avotulilla: tarjolla on nokipannukahvit, makkaranpaistoa ja tukevat voileivät.

Kesto: 3 tuntia   Hinta: € 65 / henkilö, minimi 2 henkilöä    Hinta sisältää: opastettu vene- ja kalastusretki, kalastusvälineet, retkieväät tulilla, kelluntaliivit, sadeasu

Koskenlaskua ja kalastusta Könkämäenolla  Könkämäeno, Suomen ja Ruotsin välinen rajajoki Enontekiöllä, on monen kalastajan toivelistalla. Tämän puolen päivän retken aikana pääset kokemaan joen parhaat ottipaikat mukavasti kumivenestä käsin. Pääasiallinen saalis on harjus.

Retki alkaa Saarikoskelta, joka sijaitsee 30 km Kilpisjärveltä etelään. Könkämäeno, jota myös Väyläksi kutsutaan, on rajajoki, joten venereitti kulkee vuoroin Suomessa ja vuoroin Ruotsissa. Matka on noin 10 km pituinen, ja kosket ovat vaikeudeltaan I- ja II-luokkaa. Matka taittuu kipparin ohjaamassa kumilautassa meloen, Talosuvannosta Iiton suvantoon, monet pikkunivat sekä mm. Lammaskoski ja Välikurkkio reitin varrella. Tauolla rantaudutaan ja nautitaan retkieväät avotulilla. Tämä retki sopii kaikille kalastuksesta ja jokiluonnosta kiinnostuneille. Omat kalastusvälineet mukaan, samoin vaadittavat kalastusluvat!

Kesto; 4 tuntia Hinta: € 220 / lautta (1 – 4 hekilöä) + € 15 / henkilö

Kalastuksen harrastajat voivat varata myös koko päivän retken, jolloin jokimatka tuplaantuu.

Kesto: 8 tuntia Hinta: € 340 / lautta (1 – 4 henkilöä) + € 15 / henkilö

Hinta sisältää: opastettu kalastus- ja koskenlaskuretki, retkieväät avotulilla, kelluntaliivi ja sadeasu. Huom. autokuljetus Kilpisjärveltä lähtöpaikalle ei sisälly hintaan. Mukaan omat kalastusvälineet ja voimassaoleva paikallinen kalastuslupa.

Maastopyöräretki  Lähde kanssani pyöräretkelle tunturimaisemiin ja ota kamera mukaan. Suomen ja Norjan rajamailla on tarjolla lukuisia valokuvauksellisia kohteita.

Saksan tie” on jatkosodan aikana rakennettu huoltotie tunturiin, osa ns. Lyngenin puolustuslinjaa. Tie kulkee Norjan ja Suomen rajan tuntumassa, nousten vehreästä tunturikoivikosta puurajan yläpuolelle, josta avautuu upeat näkymät kolmen valtakunnan suurtuntureille ja järville. Retken aikana alueen historia ja luonto tulevat tutuiksi. Avotulilla evästauolla nautitaan luonnon rauhasta.

Kesto 3 tuntia   HInta;: € 75 / henkilö, minimi 2 henkilöä    Hinta sisältää: opastettu pyöräretki, pyörävuokra, retkieväät avotulilla. Huom. autokuljetus lähtöpaikalle (noin 10 km kylältä) ei sisälly hintaan

 Opastukset  Haluatko lähteä tutustumaan lähituntureihin, Norjan Steindaleniin tai retkeillä Norjan Guolaksen kautta Haltille? Ota mukaan osaava opas! Tarjoan myös autonsiirtopalvelua esimerkiksi Guolakselle ja Markkinaan.  Hinta: € 30 / tunti, minimi 3 tuntia  Huom. Opastushinta ei sisällä kuljetuksia ja retkieväitä.

Huomioitavaa:  Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Ohjelmat ovat voimassa kesäkuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin, sääolosuhteiden mukaisesti. Tutustukaa yleisiin varausehtoihimme.  Tiedustelut ja varaukset sähköpostilla laplandconnection(at)gmail.com.

Blog at WordPress.com.