Safarit ja retket Kilpisjärvellä kesä ja syksy 2018

Illallisen pyyntiin:  Kalastusretki Kilpisjärvellä

Kilpisjärvi on vertaistaan vailla! Kolmen valtakunnan suurtuntureiden reunustama kirkasvetinen, syvä ja kalaisa rajajärvi kutsuu Sinut kokeilemaan kalaonneasi verkoilla ja pilkillä veneestä käsin.

Retki lähtee kylän rannasta oppaan venekyydillä. Verkkokalastus on vain paikallisten oikeus, johon pääset osallistumaan kylässä vakituisesti asuvan oppaasi mukana. Saaliiksi saattaa tulla arktisten vesien kuningaskalaa rautua, siikaa, taimentakin. Sitten kokeillaan kalaonnea pilkillä ja ihaillaan tunturimaisemia ja järviluontoa. Retken aikana rantaudutaan evästauolle avotulilla: tarjolla on nokipannukahvit, makkaranpaistoa ja tukevat voileivät.

Kesto: 3 tuntia   Hinta: € 65 / henkilö, minimi 2 henkilöä   

Hinta sisältää: opastettu vene- ja kalastusretki, kalastusvälineet, retkieväät tulilla, kelluntaliivit, sadeasu

.

Koskenlaskua ja kalastusta Könkämäenolla

Könkämäeno, Suomen ja Ruotsin välinen rajajoki Enontekiöllä, on monen kalastajan toivelistalla. Tämän puolen päivän retken aikana pääset kokemaan joen parhaat ottipaikat mukavasti kumiveneestä käsin. Pääasiallinen saalis on harjus.

Retki alkaa Saarikoskelta, joka sijaitsee 30 km Kilpisjärveltä etelään. Könkämäeno, jota myös Väyläksi kutsutaan, on rajajoki, joten venereitti kulkee vuoroin Suomessa ja vuoroin Ruotsissa. Matka on noin 10 km pituinen, ja kosket ovat vaikeudeltaan I- ja II-luokkaa. Matka taittuu kipparin ohjaamassa kumilautassa meloen, Talosuvannosta Iiton suvantoon, monet pikkunivat sekä mm. Lammaskoski ja Välikurkkio reitin varrella. Tauolla rantaudutaan ja nautitaan retkieväät avotulilla. Tämä retki sopii kaikille kalastuksesta tai jokiluonnosta kiinnostuneille.  Jos aiot retken aikana kalastaa, otathan omat kalastusvälineet mukaan, samoin vaadittavat kalastusluvat!

Kesto:  4 tuntia     Hinta:  € 220 / lautta (1 – 4 henkilöä) + € 15 / henkilö

Kalastuksen harrastajat voivat varata myös koko päivän retken, jolloin jokimatka tuplaantuu.

Kesto:  8 tuntia    Hinta: € 340 / lautta (1 – 4 henkilöä) + € 15 / henkilö

Hinta sisältää: opastettu kalastus- ja koskenlaskuretki, retkieväät avotulilla, kelluntaliivi ja sadeasu. Huom. autokuljetus Kilpisjärveltä lähtöpaikalle ei sisälly hintaan. Mukaan omat kalastusvälineet ja voimassaoleva paikallinen kalastuslupa.

.

Maastopyöräretki

Lähde kanssani pyöräretkelle tunturimaisemiin ja ota kamera mukaan. Suomen ja Norjan rajamailla on tarjolla lukuisia valokuvauksellisia kohteita.

Saksan tie” on jatkosodan aikana rakennettu huoltotie tunturiin, osa ns. Lyngenin puolustuslinjaa. Tie kulkee Norjan ja Suomen rajan tuntumassa, nousten vehreästä tunturikoivikosta puurajan yläpuolelle, josta avautuu upeat näkymät kolmen valtakunnan suurtuntureille ja järville. Retken aikana alueen historia ja luonto tulevat tutuiksi. Avotulilla evästauolla nautitaan luonnon rauhasta. 

Kesto:  3 tuntia   Hinta:  € 75 / henkilö, minimi 2 henkilöä  Hinta sisältää:  opastettu pyöräretki, pyörävuokra, retkieväät avotulilla.  Huom. autokuljetus lähtöpaikalle (noin 10 km kylältä) ei sisälly hintaan. 

.

Huskyvaellus

Talvikauden päättyessä päättyvät myös rekikoirien valjakkoajelut, mutta Kilpisjärven siperianhuskyt retkeilevät mielellään myös sulan maan aikana.

Kesto:  1,5 tuntia   Hinta:  € 35 / henkilö 

Hinta sisältää: opastettu patikointi, mehutarjoilu

 

Opastus ja autonsiirtopalvelut

Haluatko lähteä tutustumaan lähituntureihin, Norjan Steindaleniin tai retkeillä Norjan Guolaksen kautta huiputtamaan Halti? Ota mukaan osaava opas!  Järjestän myös autonsiirtopalvelun esimerkiksi Guolakselle ja Markkinaan. 

Hinta: € 32 / tunti, minimi 3 tuntia  Huom. Opastushinta ei sisällä kuljetuksia ja retkieväitä.

.

Tärkeää tietoa

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Asiakkaita kehotetaan huolehtimaan riittävästä ja asianmukaisesti pukeutumisesta.  Killpisjärven kesä on viileä, ja lämpötila keskikesälläkin saattaa olla vain muutaman asteen plussan puolella.  Suosittelemme kerrospukeutumista ja säänkestävää ulkoiluvaatetusta ja jalkineita.

Ole hyvä tutustu varaus- ja toimitusehtoihimme.