Kilpisjärvi!

Kilpisjärvi, runsaan sadan vakituisen asukkaan kotikylämme, sijaitsee Käsivarren Lapin kaukaisimmassa kolkassa, niin likellä Ruotsia ja Norjaa, että majoituspaikan ikkunasta voi hyvällä tuurilla ihailla kolmen valtakunnan maisemia yhdellä vilkaisulla.  Ja niissä maisemissa kyllä ihailtavaa riittää, onhan Kilpisjärvi Suomen ainoa vuoristokylä, Lapin korkeimpien huippujen ja Kölivuoriston sylissä lymyilevä lomakeidas.

Visit Kilpisjärvi. Saanatunturi kaamoksen jälkeen.  Kuva Sinikka Niskanen

Kylämaisemaa hallitsee komea Saana ja tunturin muoto onkin tuttu useimmille suomalaisille, ellei paikan päältä niin ainakin kuvista.  Ihan helppoa tänne ei ole päästä, mutta matka on kyllä vaivan arvoinen!  Tekemistä löytyy jokaiselle vuodenajalle, ja niitä meillä on peräti kahdeksan.

Talvisesongin aikana kannattaa heti aluksi varata moottorikelkkaretki kolmen valtakunnan rajapyykille – sen aikana pääsee tutustumaan Kilpisjärven suosituimpaan lähes ympärivuotiseen retkikohteeseen ja ihailemaan kylämaisemaa järveltä käsin.

Opastetulla lumikenkäretkellä nautitaan luonnosta kaikessa rauhassa – retki sopii kaikille normaalikuntoisille aikuisille. 

Kilpisjärveä parempaa paikkaa revontulien katseluun ei taida ollakaan, ja onhan se kuin taikuutta nähdä niiden tanssivan taivaan kannella.  Niitä me ihastelemme harva se ilta aina lokakuusta maaliskuun loppupuolelle. 

Ja sitä pilkkijän riemua kun kala käy kiinni tunturiretkellä – tämä retki on omiaan sekä ensikertalaiselle että kokeneemmalle kalastuksen harrastajalle!  

Tiedätkö, miltä tuntuu ajaa koiravaljakolla järven poikki Suomesta Ruotsiin?    Siperianhuskyt ovat iloisia ja ystävällisiä koiria, joiden seurassa rekiretki Kilpisjärven unohtumattomassa talvessa on todellinen elämys. 

Haltin valloitus kuuluu melkeinpä kaikkien Kilpisjärven kevätkävijöiden toivelistalle – helpoiten sinne pääsee meidän opastetulla moottorikelkkaretkellämme – joko mukavasti reen kyydissä istuen tai itse moottorikelkkaa ajaen. 

Hiihtäjille ja kalastajille järjestämme rekikyydit tunturiin.

Talvikauden retkien tiedot ja hinnat löytyvät täältä: Talven safarit ja retket Kilpisjärvellä.

Visit Kilpisjärvi. Husky Peni ja Sinikka ihailevat tyyntä Kilpisjärveä aurinkoisena kesäpäivänä.  Kuva Martti Niskanen.

Kilpisjärven kesälle ei mikään vedä vertoja.  Yötöntä yötä kestää pari kuukautta, tunturiluonnossa riittää ihmeteltävää ja tekemistä löytyy.   Kesällä mennään retkelle tunturiin, käydään kalassa, viedään siperianhuskyt kävelylenkille ja lasketaan koskea. Tutustu kesän ja syksyn opastettuihin retkiin täällä:  Kesän safarit ja retket Kilpisjärvellä.    Kilpisjärven kesä: parhaat päiväretket soveltuvat omatoimiselle retkeilijälle, mutta halutessasi voit varata mukaasi osaavan oppaan, matkustitpa sitten yksin, perheesi kanssa tai porukalla.

Lisätietoa Kilpisjärvestä,  kulkuyhteyksistä ja majoitusmahdollisuuksista löydät kylän kotisivuilta sekä Enontekiön kunnan matkailusivustolta .

Käsivarren erämaan sivusto esittelee luontoa, reittejä ja retkeilymahdollisuuksia.

Visit Kilpisjärvi.  Kylä Käsivarren kaukaisimmassa kolkassa.

Tervetuloa Kilpisjärvelle!

Meihin saat yhteyden sähköpostilla laplandconnection(at)gmail.com tai soittamalla numeroon 040 142 6061.

%d bloggers like this: