Kilpisjärven talven opastetut retket

Kilpisjärven talvi on upea elämys! Täällä Käsivarren Lapissa talvea riittää marraskuusta toukokuulle. Suomen pisimpään lumiseen aikaan mahtuu peräti 4 vuodenaikaa – syystalvi, sydäntalvi, kevättalvi ja keväthanget. Jokainen niistä on vierailun arvoinen. Varaa meiltä opastettu retki ja koe Kilpisjärven talven taika!

Retkelle omalla porukalla

Kaikki retkemme toteutetaan yksityisesti juuri Sinulle ja seurueellesi, matkustitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanin, perheen tai kavereiden kanssa. Huomioithan kuitenkin, että kun retkeen sisältyy retkievästauko (Iltaretki tunturiin, Tunturiretki Käsivarren erämaahan ja Haltitunturin valloitus), se pidetään kodassa tai eräkämpällä, jota ei varata yksityiseen käyttöön. Tällöin muita lomailijoita saattaa olla paikalla samaan aikaan. Retkiopas on Sinun seurueesi mukana alusta loppuun.

Retkemme solveltuvat normaalikuntoisille henkilöille, eivät kuitenkaan alle 10-vuotiaille lapsille. Alle 18-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita vanhempien tai huoltajan seurassa. Varaus- ja toimitusehdoistamme voit lukea lisää retkien vaativuustasosta.

Näin voit varata retken

Verkkokauppamme uudistuu. Sen avaamista odotellessa ole hyvä ja lähetä meille varauslomake, jonka löydät tästä linkistä. Vastaamme mielellämme tiedusteluihin myös puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteystietomme löydät täältä.

Entäpä retkivaatetus – miten Sinun tulisi varautua

Käsivarren Lapissa talvella on kylmä ja onkin syytä pukeutua lämpimästi ja kerroksittain, jotta ulkoilu olisi turvallista ja mukavaa. Hintoihimme sisältyvät omien ulkoiluvaatteiden päälle puettavat lämmittelytakit retkien osallistujille, samoin kuin ajokypärät ja kypärämyssyt moottorikelkkakuljetuksille.

Jos oma vaatetuksesi ei ole riittävä, meiltä voit halutessasi vuokrata varustesetin pienestä lisämaksusta. Saat käyttöösi kelkkailuhaalarit, saappaat, sukat ja rukkaset retken ajaksi. Kolmen retken tilaajalle varustesetti on ilmainen. Toimitamme vuokravarusteet Kilpisjärven alueen loma-asuntoihin, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, ja noudamme ne sieltä retken jälkeen.

Hyvä tietää

  • Hinnat sisältävät arvonlisäveron
  • Ole hyvä tutustu varaus- ja toimitusehtoihimme tästä linkistä.

Retki Kolmen valtakunnan rajapyykille

Kilpisjärven ehkä suosituin käyntikohde on kolmen valtakunnan eli Ruotsin, Norjan ja Suomen yhteinen rajapyykki. Se on Ruotsin pohjoisin ja Manner-Suomen läntisin piste. 

Moottorikelkan rekikyydissä rajapyykille

Retkelle lähdetään Kilpisjärven kylältä. Retkioppaan kuljettaman moottorikelkan rekikyydissä on mukava keskittyä nauttimaan maisemista.  

Moottorikelkkareitti ylittää jääpeitteisen Kilpisjärven ja suuntaa kohti pohjoisen Ruotsin ja Norjan tuntureita. Matkan varrella pysähdytään tuokioksi ihailemaan kylämaisemaa ja Saanatunturia. Toinen taukopaikka on Ruotsin rannalla sijaitsevassa Koltalahdessa, joka on vanhaa porosaamelaisten asuinaluetta. Rajapyykille on sieltä matkaa vielä kolme kilometriä. 

Kolme valtakuntaa ja kaksi aikavyöhykettä 

Rajapyykillä suoritetaan Pohjoismaiden nopein kiertomatka kävelemällä tai juoksemalla pyykin ympäri kolmen maan ja kahden aikavyöhykkeen alueella. Passintarkastusta tällä kansainvälisellä kiertomatkalla ei ole!

Retkelle omalla porukalla

Tämän retken voit varata omalle porukallesi, matkustitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanin, perheen tai kavereiden kanssa.  Retken hinnoittelu riippuu osallistujien määrästä. 

Moottorikelkoilla rajapyykille

Jos haluat itse ajaa moottorikelkalla rajapyykille, se onnistuu vasta-alkajaltakin ammattitaitoisen oppaan johdolla. Moottorikelkkaa voi ajaa joko yksin tai kaksin siten, että toinen henkilö toimii kuljettajana toisen istuessa matkustajana. Jos molemmat haluavat ajaa, jaloittelutauolla kuljettaja ja matkustaja voivat vaihtaa paikkaa. Ennen lähtöä opas perehdyttää kuljettajat ja kyydissä istuvat matkustajat moottorikelkan hallintalaitteisiin ja turvallisuusohjeistukseen. Moottorikelkan kuljettajan pitää olla vähintään 18-vuotias ja hänellä tulee olla hallussaan voimassaoleva ajokortti. Asiakkaan luottokortille tehdään katevaraus mahdollisen moottorikelkkavahingon omavastuuosuuden vakuudeksi.

Info
Retken kesto on 2 tuntia
Hintaan sisältyvät opastus, kuljetus oppaan moottorikelkan rekikyydissä, kuuma juoma
sekä lämmittelytakit, kypärät ja kypärämyssyt retken osallistujille
Hinnasto
4 – 12 henkilöä à € 50 / hlö
3 henkilöä à € 65 / hlö
2 henkilöä à € 90 / hlö
1 henkilö à € 175
Lisämaksusta moottorikelkkavuokra € 180, sisältäen polttoaineen ja liikennevakuutuksen.
Lisämaksusta varustesetti à € 15 / hlö
Retken saatavuus
Retki Kolmen valtakunnan rajapyykille toteutetaan marraskuun lopulta toukokuun alkuun säävarauksella.

Huskyvaljakkoretki Kilpisjärvellä

Tule tutustumaan Kilpisjärven aitoihin siperianhuskeihin, jotka vievät Sinut hauskalle rekiretkelle mahtavan Saanatunturin maisemiin. 

Kilpisjärven siperianhuskyt

Me olemme kasvattaneet siperianhuskeja jo parinkymmenen vuoden ajan omaksi harrastukseksemme. Nykyisen huskyperheen kantaemo oli Ajatar Miss Tundra eli “Missi”, jonka jälkeläisiä huskyperheessämme on nyt neljä: siskokset Talvikki ja Tuisku ja veljekset Nalle ja Nekku sekä heidän isänsä Peni. Perhettä täydentävät Maya-emo ja Penin adoptioveljekset Pyry ja Sulo.

Huskyvaljakkomme on edelleen pääasiallisesti oma harrastus, mutta järjestämme matkailijoille ajeluita pari kertaa päivässä.

Huskyvaljakolla Suomesta Ruotsiin

Siperianhuskyt ovat luonteeltaan ystävällisiä ja uteliaita ja mikään ei ole niille mieluisampaa puuhaa kuin rekiretket. Tule siis retkelle kanssamme! Opit ajamaan valjakkoa ihan itseja saat nauttia näiden veitikkamaisten koirien seurasta hienoissa maisemissa.

Retki toteutetaan siten, että jokainen osallistuja ajaa vuorollaan valjakkoa, muiden odottaessa vuoroaan oppaan kuljettaman moottorikelkan reessä istuen ja maisemista nauttien. Lapsi (huom. ikäraja 10 vuotta!) istuu matkustajana valjakon reessä vanhemman toimiessa ohjastajana.

Retken lähtöpaikka on kylän keskustan liepeillä. Ennen lähtöä opas esittelee huskyt ja perehdyttää osallistujat valjakon ohjastamiseen ja turvallisuuskäytöntöön. Huskyt ovat aina malttamattomia lähdön koittaessa ja pian ollaankin jo menossa jääpeitteisellä Kilpisjärvellä. Puolimatkassa, Ruotsin rannan tuntumassa, pidetään mehu-, valokuvaus- ja rapsuttelutauko ennen paluumatkaa kylälle.

Huskyajelun kesto on noin tunti, ja kerralla mahtuu mukaan 1 – 4 henkilöä. Järjestämme korkeintaan kaksi retkeä päivässä, joten varaa omasi hyvissä ajoin!

Retkelle omalla porukalla

Tämän retken voit varata omalle porukallesi, matkustitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanin, perheen tai kavereiden kanssa. Retken hinnoittelu riippuu osallistujien määrästä. Samalle päivälle voi varata korkeintaan kaksi peräkkäistä retkeä, joille mahtuu enimmillään 8 henkilöä. 

Info
Retken kesto on 1,5 tuntia
Hintaan sisältyvät opastus, valjakkoajelu, moottorikelkkakyyti, kuuma juoma
sekä lämmittelytakit, kypärät ja kypärämyssyt retken osallistujille
Hinnasto
4 henkilöä à € 55 / hlö
3 henkilöä à € 65 / hlö
2 henkilöä à € 90 / hlö
1 henkilö à € 165 / hlö
Lisämaksusta varustesetti à € 15 / hlö
Retken saatavuus
Huskyvaljakkoretki Kilpisjärvellä toteutetaan marraskuun lopulta toukokuun alkuun säävarauksella.

Iltaretki tunturiin

Kilpisjärveä parempaa paikkaa taivaantulien katseluun ei taida Suomessa ollakaan. Lapin luonnon taikuutta on nähdä revontulten tanssi taivaan kannella. 

Northern Lights, Aurora Borealis, in Kilipsjärvi, Lapland, Finland,  Photo by Ilkka Leinonen, Saivaara Cottages.

Kilpisjärvi on revontulten kotiseutua

Kilpisjärvellä ei tarvitse kulkea majoituspaikan piha-aluetta kauemmaksi bongatakseen revontulet. Tilastollisesti ei Suomen Lapista löydy paikkaa, joissa taivaanvalot palavat yhtä usein kuin täällä Yliperällä.

Jos kuitenkin haluat tutustua arktisen yön ihmeisiin erämaan kupeessa, tule kanssamme iltaretkelle tunturiin.

Rekiretkelle illaksi luonnon helmaan 

Pimeän tullen lähdemme liikkeelle moottorikelkan rekikyydissä. Retken tukikohta on laavu tai kota, johon opas rakentaa avotulet. Ja sitten tähyillään taivaalle!  

Illan retkieväinä opas tarjoilee nuotiomakkaroita, kahvia, teetä, kuumaa marjamehua ja kotileivonnaisia.  Tulilla on mukava lämmitellä ja nauttia retkieväskattauksesta.

Avoimet näkymät tähystyspaikalta antavat hienot mahdollisuudet revontulien katseluun. Vaikka taivaan valkeat eivät näyttäytyisi, on retki arktisen iltataivaan alla aina kokemisen arvoinen elämys

Retkelle omalla porukalla

Tämän retken voit varata omalle porukallesi, matkustitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanin, perheen tai kavereiden kanssa.  Retken hinnoittelu riippuu osallistujien määrästä. 

Info
Retken kesto on 3 tuntia
Hintaan sisältyvät opastus, moottorikelkan rekikyyti, retkieväät (nuotiomakkara, kotileivonnainen, mehu, kahvi ja tee) sekä lämmittelytakit, kypärät ja kypärämyssyt retken osallistujille
Hinnasto
4 – 12 henkilöä à € 70 / hlö
3 henkilöä à € 85 / hlö
2 henkilöä à € 115 / hlö
1 henkilö à € 215
Lisämaksusta varustesetti à € 15 / hlö
Retken saatavuus
Iltaretki tunturiin toteutetaan marraskuun lopulta maaliskuun loppuun säävarauksella.

Lumikenkäretki
kolmen valtakunnan maisemissa

Lumikenkäretkellä pääset nauttimaan Lapin talvisesta luonnosta ja liikunnan riemusta.  Kilpisjärven kylää ympäröivät kolmen valtakunnan maisemat tulevat tutuiksi osaavan oppaan seurassa. 

Lapin luonto luo outoa taikaa

Retki alkaa lyhyellä moottorikelkkakyydillä kylän keskustasta lähtöpaikalle. Opas antaa tarvittavan ohjeistuksen, sitten lumikengät jalkaan, sauvat käteen ja menoksi. Oppaan jäljessä patikoidaan vaihtelevassa maastossa ja ihaillaan kolmen valtakunnan tunturimaisemaa. Ajoittain pysähdytään hengähtämään, tutkailemaan luontoa ja ottamaan valokuvia.

Lumikenkäretki tarjoaa muistorikkaan elämyksen säällä kuin säällä, kaamosajan pastellinsävyisistä hetkistä kevättalven auringonpaisteisiin päiviin. Kuuma mehu maistuu ja tulee tarpeeseen tämän retken aikana!

Retkelle omalla porukalla

Tämän retken voit varata omalle porukallesi, matkustitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanin, perheen tai kavereiden kanssa.  Retken hinnoittelu riippuu osallistujien määrästä. 

Info
Retken kesto on 2 – 3 tuntia
Hintaan sisältyvät opastus, moottorikelkan rekikyyti lähtöpaikalle, lumikengät ja sauvat, kuuma mehu
sekä lämmittelytakit, kypärät ja kypärämyssyt retken osallistujille
Hinnasto
4 – 12 henkilöä à € 70 / hlö
3 henkilöä à € 80 / hlö
2 henkilöä à € 100 / hlö
1 henkilö à € 160
Lisämaksusta varustesetti à € 15 / hlö
Retken saatavuus
Lumikenkäretki toteutetaan marraskuun lopulta maaliskuun loppuun säävarauksella.

Tunturiretki
Käsivarren erämaahan

Kilpisjärven kylä sijaitsee aivan Käsivarren erämaan kupeessa. Jylhiin erämaamaisemiin pääsee tutustumaan talvella helposti ja turvallisesti kokeneen paikallisoppaan johdolla. 

Unohtumattomat erämaamaisemat

Retkelle lähdetään kylältä moottorikelkan rekikyydillä. Erämaassa ei ole maanteitä, siellä kuljetaan lihasvoimin tai luvanvaraisesti moottorikelkan kyydissä.  

Kuljetuksen aikana pääset ihailemaan karunkaunista tunturiylänköä, kun noustaan puurajan yläpuolelle.  Lumisia huippuja ja avaruutta, jotka tuntuvat jatkuvan äärettömyyteen. Nämä maisemat eivät hevin unohdu.

Kireitä siimoja

Pilkkipaikalla opas auttaa tarvittaessa, ja ehkäpä saat saaliiksi raudun, arktisten vesien kuningaskalan. Jos kalaonnen kokeilu ei kiinnosta, voit rentoutua nauttien maisemista ja erämaan rauhasta.

Retkieväät maistuvat taatusti

Retken eväskattaus sisältää nuotiomakkarat, herkulliset voileivät, lämpimät juomat ja kotileivonnaisen.  Retkieväät tarjotaan erämaakämpässä tai laavulla avotulen ääressä.

Retkelle omalla porukalla

Tämän retken voit varata verkkokaupastamme omalle porukallesi, matkustitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanin, perheen tai kavereiden kanssa. Retken hinnoittelu riippuu osallistujien määrästä. 

Moottorikelkoilla Tunturiretkelle

Jos haluat itse ajaa moottorikelkalla Tunturiretkellä, Sinulla täytyy olla aiempaa kokemusta moottorikelkkailusta. Tunturimaastossa ajaminen ei sovellu ensikertalaiselle. Moottorikelkkaa voi ajaa joko yksin tai kaksin siten, että toinen henkilö toimii kuljettajana toisen istuessa matkustajana. Jos molemmat haluavat ajaa, jaloittelutauolla kuljettaja ja matkustaja voivat vaihtaa paikkaa. Ennen lähtöä opas perehdyttää kuljettajat ja kyydissä istuvat matkustajat moottorikelkan hallintalaitteisiin ja turvallisuusohjeistukseen. Moottorikelkan kuljettajan pitää olla vähintään 18-vuotias ja hänellä tulee olla hallussaan voimassaoleva ajokortti. Asiakkaan luottokortille tehdään katevaraus mahdollisen moottorikelkkavahingon omavastuuosuuden vakuudeksi.

Info
Retken kesto on 4 – 5 tuntia.
Hintaan sisältyvät opastus, oppaan kuljettaman moottorikelkan rekikyyti, pilkkivälineet, retkieväät (nuotiomakkara, täytetty voileipä, kotileivonnainen, kuuma mehu, kahvi, tee)
Hinnasto
4 – 12 henkilöä à € 95 / hlö
3 henkilöä à € 115 / hlö
2 henkilöä à € 160 / hlö
1 henkilö à € 290
Lisämaksusta moottorikelkkavuokra à € 200 / kelkka sisältäen polttoaineen ja liikennevakuutuksen
Lisämaksusta varustesetti à € 15 / hlö
Retken saatavuus
Tunturiretki toteutetaan tammikuun alusta maaliskuun loppuun säävarauksella

Haltitunturin valloitus

Melkeinpä jokaisen Kilpisjärven kävijän unelma on Haltin valloitus. Kätevimmin sinne pääsee kevättalvella moottorikelkkakyydillä kokeneen paikallisen oppaan matkassa.

Moottorikelkan rekikyydissä tunturiin

Retkelle lähdetään kylältä moottorikelkan rekikyydillä. Erämaassa ei ole maanteitä, siellä kuljetaan lihasvoimin tai luvanvaraisesti moottorikelkan kyydissä. Ammattitaitoisen oppaan kyydissä voi rentoutua ja keskittyä ihailemaan tunturimaisemia.

Haltitunturi Käsivarren katolla

Haltin huippu, 1324 metriä meren pinnan yläpuolella, on Suomen korkein kohta. Haltitunturi sijaitsee osittain Norjan puolella, jossa on myös sen varsinainen huippu, seitsemän metriä Suomen korkeinta kohtaa ylempänä. 

Ajoreitti Kilpisjärveltä Haltille kulkee asumattoman erämaan halki, jonka maisemien majesteettisuutta sanat eivät riitä kertomaan. Matkan varrella pidetään taukoja, opas kertoo tunturien tarinoita ja maisemat tallentuvat muistiin ja kameraan.  

Haltin huipulta avautuvat näkymät ovat ainutlaatuiset. Huiputus ei aina kuitenkaan onnistu, sillä sääolosuhteet tunturissa vaihtuvat usein nopeasti ja ennusteet eivät pidä paikkaansa.

Evästauko se olla pitää

Tunturin kupeessa erämaakämpässä nautitaan retkilounas. Eväskattaukseen sisältyvät nuotiomakkarat, herkulliset voileivät, lämpimät juomat ja kotileivonnaiset.  

Retkelle omalla porukalla

Tämän retken voit varata omalle porukallesi, matkustitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanin, perheen tai kavereiden kanssa. Retken hinnoittelu riippuu osallistujien määrästä. 

Moottorikelkoilla Haltille

Jos haluat itse ajaa moottorikelkalla Haltitunturille, Sinulla täytyy olla aiempaa kokemusta moottorikelkkailusta. Matka Haltille on pitkä ja tunturimaasto paikoin haastavaa, joten kelkkailu sinne ei sovellu vasta-alkajalle. Moottorikelkkaa voi ajaa joko yksin tai kaksin siten, että toinen henkilö toimii kuljettajana toisen istuessa matkustajana. Jos molemmat haluavat ajaa, jaloittelutauolla kuljettaja ja matkustaja voivat vaihtaa paikkaa. Ennen lähtöä opas perehdyttää kuljettajat ja kyydissä istuvat matkustajat moottorikelkan hallintalaitteisiin ja turvallisuusohjeistukseen. Moottorikelkan kuljettajan pitää olla vähintään 18-vuotias ja hänellä tulee olla hallussaan voimassaoleva ajokortti. Asiakkaan luottokortille tehdään katevaraus mahdollisen moottorikelkkavahingon omavastuuosuuden vakuudeksi.

Info
Retken kesto on 6 – 7 tuntia.
Hintaan sisältyvät opastus, kuljetus oppaan moottorikelkan rekikyydissä, retkilounas (nuotiomakkara, täytetty voileipä, kotileivonnainen, kuuma mehu, kahvi ja tee)
sekä lämmittelytakit, kypärät ja kypärämyssyt retken osallistujille
Hinnasto
4 – 12 henkilöä à € 135 / hlö
3 henkilöä à € 170 / hlö
2 henkilöä à € 245 / hlö
1 henkilö à € 455
Lisämaksusta moottorikelkkavuokra à € 200 / kelkka sisältäen polttoaineen ja liikennevakuutuksen
Lisämaksusta varustesetti à € 15 / hlö
Retken saatavuus
Haltitunturin valloitus toteutetaan maaliskuun alusta toukokuun alkuun säävarauksella.

 

%d bloggers like this: